• No Products in the Cart

Ik ben op veel plekken geweest maar dit is toch wel echt 'Heaven on earth'.

Na een ontzettend druk jaar en een druilerige zomer zat er voor mij niks anders op dan een bezoekje aan het Mandali Retreat Center te brengen. Je zou wel kunnen zeggen dat ik het echt nodig had… Drie dagen lang alleen met mijzelf bezig zijn en vooral even unpluggen. Klinkt een beetje egocentrisch en misschien is dat het ook wel. Maar wie doet het anders voor je? Precies …. Na een paar dikke kussen voor mijn mannen en met een goed gevulde koffer begon mijn reis.

We believe it is essential to take time for
yourself in a Sacred place – Mandali

Mandali ligt op de top van een heuvel in Italië met prachtig uitzicht over Lago D’ Orta. Op weg naar deze magische plek had ik mij enigszins druk gemaakt over mijn Yoga skills en of het niet iets te zweverig voor mij zou zijn. Gelukkig waren deze twijfels na het warme ontvangst direct verdwenen. Al snel maakte ik kennis met heel veel fijne mensen met ieder een eigen verhaal om hierheen te komen. Wat mij met name zo verwonderd heeft is dat iedereen zo open is. Het lijkt wel of dat achter de poort van Mandali de barrières verdwijnen en je volledig jezelf kunt zijn. Na het ontvangst kregen we wat tijd om de kamer en de buurt te verkennen. Geregeld heb ik mijzelf even geknepen om te voelen of ik er wel echt was want ‘O’  wat is het er magisch mooi. Ik ben op veel plekken geweest maar dit is toch wel echt ‘Heaven on earth’.

Yoga voor elk niveau

Met een goede eerste indruk op zak begon ik aan mijn eerste Yogales. Ook hier was ik weer onder de indruk van de prachtige lichte tempel en alle mooie materialen die gebruikt zijn. Met een matje onder de arm en een meditatiekussen in de hand nam ik plaats in het midden van de zaal. Al snel verdwijnen de twijfels over mijn Yoga skills als blijkt dat de helft van de groep een beginner is. Fieeeuwwww, inhale – exhale! Is er dan wel uitdaging voor iedereen? Jazeker, de docent daagt iedereen uit op elk niveau.

 

Vega food

Serieus, helemaal geen vlees? Yep, drie dagen lang niks anders dan heel veel groenten, fruit, quinoa enz. En zal ik je wat zeggen ik heb het totaal niet gemist. Ik zal eerlijk bekennen dat ik normaal best een snaaier ben wat eten betreft vooral in de avonduren. Verbaasd was ik dan ook dat mijn cravings uitbleven…

Goede nachtrust & Wellness

Na het avondeten volgde de Evening Meditation waarna ik om tien uur gevloerd mijn bedje induik. TIEN UUR! Je leest het goed dat is mij in jaren niet meer gebeurd. Normaal slaap ik de eerste nacht in een andere omgeving wat onrustig maar in dit heerlijke bed en in deze veilige omgeving heb ik het klokje rond geslapen. De volgende dag kreeg ik na het ontbijt een heerlijke Full Body massage, nam ik een duik in het zwembad en zocht ik de sauna op. Life is good…

Mandali - Wit Wonen Mandali - Wit WonenMandali - Wit Wonen

De kamer

Net als de rest van het Mandali resort is alles spik en span. De kamer is netjes verzorgd, heeft fantastische bedden en is van al het comfort en luxe voorzien. En dan open je de gordijnen en *zucht* wat een uitzicht met daar ook nog eens een bad op het balkon om in alle rust in te kunnen dobberen. Waar ik met name als interieur junkie erg door verrast ben is dat alles zo tot in perfectie op elkaar is afgestemd. De materiaalkeuze en de mooie designs die luxe uitstralen maar geen overdaad.

Mandali Bad - Wit Wonen

Mandali kamer - Wit Wonen

beeld: mandali.org

Het verhaal achter Mandali

Het verhaal begint bij twee vrienden Wouter Tavecchio en Wildrik Timmerman, de ondernemers van ID&T. Jarenlang organiseren zij dance feesten over de hele wereld en zijn zij altijd on the road. Tot zij op een moment besluiten meer diepgang in het leven te zoeken. De heren komen uit bij Cali Ornelas en vinden daarmee een derde partner voor het oprichten van de Mandali organisatie. De plek aan de Lago D’ Orta was snel gevonden gezien Wouter zijn roots hier oorspronkelijk vandaan komen. In de tussentijd verkopen de heren hun onderneming ID&T en zijn er genoeg financiële middelen om hun droom waar te maken. Na jarenlang plannen en bouwen opent in maart 2017 Mandali eindelijk haar deuren en is er een thuis ontstaan voor iedereen die er maar van proeven wil. Wil je meer te weten komen over Mandali? Lees dan even verder op Mandali.org.

Mandali uitzicht - Wit Wonen Mandali - Wit Wonen Mandali studios - wit wonen Lago 'd Magiore - Mandali Retreat Center - Wit Wonen

Mijn ontdekkingen

Tot slot wil ik mijn learnings met je delen:

  • 3 Dagen Mandali experience is 3 dagen tekort, volgende keer ga ik zeker een week
  • Want ja, die volgende keer komt er zeker
  • Ga alleen, zo sta je veel meer open voor deze ervaring en je leert ook nog een heel gezellige mensen kennen
  • Yoga, mediteren = zweverig? Zeker niet het is gewoon tijd voor jezelf nemen
  • Het geeft je inzichten waar je normaal in het dagelijkse leven niet zo bij stil staat
  • Dat ik vlees totaal niet gemist heb
  • Het echt heel fijn is om je telefoon op het nachtkastje te laten liggen

Marieke | WitWonen

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT