• No Products in the Cart

De taart ziet er niet alleen mooi uit maar smaakt ook heerlijk...

Het heerlijke avondje is gekomen en Sinterklaas is ook bij ons langs geweest met een heleboel cadeau’s. Voor deze gelegenheid maakte ik een mooie Sinterklaastaart. Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost maar ik was als keukenprinses (not) toch stiekem een beetje trots op het resultaat. Nu ik de smaak te pakken heb ga ik er misschien ook nog wel eentje voor kerst maken.

_mg_6843

Wil je zelf ook aan de slag gaan om een taart te maken? Ik heb zelf alles online besteld bij De leukste taartenshop. Hierbij de benodigdheden:

_mg_6849

De taarten(5 stuks) en de botercrème heb ik gebakken volgens de instructies op de verpakking. Tussen elke taart heb ik een laag botercrème gesmeerd met daaroverheen een laagje jam. Hierna heb ik alle vijf de taarten op elkaar gestapeld en ze vast gespietst met 3 satéprikkers. Hierna heb ik de taarten helemaal ingesmeerd met de botercrème en glad gestreken met een spatel. De botercrème die ik over had heb ik gemengd met rode kleurstof net zo lang tot ik de juiste kleur had bereikt. Deze heb ik met vegen op de taart aangebracht en vervolgens weer met de spatel glad gestreken.

_mg_6844_2

De taart heb ik een nachtje in de koeling gezet en de volgende dag was de botercrème goed opgestijfd. Vervolgens heb ik Au bain Marie de chocolade laten smelten en deze met de spuitzak op de bovenkant van de taart aangebracht en steeds een beetje over het randje gegaan om druppels te krijgen. Terwijl de chocolade nog zacht was heb ik de Sint en de rest van de decoratie aangebracht. De aardbeien en de bloemen heb ik vast geprikt met een satéprikker. De bloemen heb ik helemaal tot de knop afgeknipt en daar stevig de satéprikker in vast geduwd.

Nu ik het zo op heb geschreven lijk het een fluitje van een cent maar het verbaasd mij toch altijd weer dat er best veel tijd in gaat zitten om een taart te bakken. Voor mij was zo’n taart als deze de eerste keer. Ik denk wel dat je het vaker moet doen om er snel en handig in te worden. Ik moest nu het wiel nog even uitvinden maar ik vond het erg leuk om te doen en vind het ook voor herhaling vatbaar.

_mg_6862

Wat is jouw favoriete recept voor de feestdagen? Let me know!

XXX

Marieke

 

 

Marieke | WitWonen

RELATED POSTS

4 Comments

 1. Beantwoorden

  sammie

  december 7, 2016

  Wauw, wat een prachtige taart! Ik vind ‘m echt prachtig!

  • Beantwoorden

   Marieke | WitWonen

   december 7, 2016

   Ah Sammie dankjewel! Ik denk dat er voor kerst weer één ga maken. X

 2. Beantwoorden

  Eva

  december 7, 2016

  Wauw wat een prachtige taart!! Ik zou ‘m bijna niet aan durven snijden, bijna 😉

  • Beantwoorden

   Marieke | WitWonen

   december 7, 2016

   Ah dankje Eva, ja er was even een pijnscheutje tijdens het aansnijden;)

LEAVE A COMMENT