• No Products in the Cart

 

Vijf jaar geleden ben ik met Dirk naar de Middenweg in Amsterdam Watergraafsmeer verhuisd en daar leerde ik ook mijn lieve buuf Jeske kennen. In de eerste jaren waren wij echte Amsterdamse buren die elkaar alleen hoi, dag en hoe gaat het uitwisselden maar sinds een jaar mag ik haar mijn vriendin en sparringspartner noemen. We hebben veel met elkaar gemeen: we draaien allebei een mannen-huishouden, als we ergens voor gaan dan gaan we er volledig voor, houden van orde en structuur (Jeske is hier beter in dan ik) en ons hart gaat sneller kloppen van (wit) licht in het interieur. Met die laatste overeenkomst zijn wij allebei onze blog gestart en is Jeske sinds afgelopen maand het creatief brein achter de blog You Bring Light In. Een fantastische lichtblog waar je alles over verlichting kunt lezen en believe me Jeske is een echte professional, ze schut de lichtplannen en tips zo uit haar mouw en weet precies welke lamp op welke plek moet komen. Neem dus vooral een kijkje op haar blog en laat je inspireren door haar Insta Stories.

De favoriete witte interieur items (lampen natuurlijk) van Jeske…

1. Teti van Vico Magistretti voor Artemide, ontworpen in 1970. Klein maar een Big Big Love van mij! Deze alleskunner straalt aan bijna elk plafond in ons huis. In het wit natuurlijk zodat de lamp niet teveel opvalt. Ik heb een zwak voor verlichting die multi toepasbaar is. Je kunt Teti op de muur schroeven, aan het plafond én deze lichtbrenger is ook te koppelen. Dus maar één elektrapunt? Monteer een draad van Teti naar Teti en je hebt een lichtzee. Ennuh de prijs (vanaf €32) is prima te doen.

 

2.Vaporetto serie van Inga Sempé voor Moustache.fr. Heerlijk, een lampenfamilie! Zo bewaar je de rust in huis want met teveel uiteenlopende verlichting lijkt het al snel op een lampenwinkel. Her en der hetzelfde model is een prima basis om verder op te borduren met andere lampen. En ideaal als die basis een wit canvas is.

3. Mouse & Monkey van Marcantonio Raimondi Malerba voor Seletti. Normaal gesproken ben ik niet zo van schattige dingen en kies liever voor praktische, minimalistische ontwerpen maar voor deze beestjes van hars maak ik een uitzondering. Onweerstaanbaar gewoon! Die poses, die klauwtjes om de fittingen, owwww. Dat de dieren, het snoer en de draad allemaal in het wit zijn, geeft de lamp een bijzondere twist.

  

Bewaren

Marieke | WitWonen

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT